Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 17

Як допомогти спині під час вагітності?

 

Вагітність - прекрасна пора в житті жінки, коли весь її організм і всі почуття спрямовані на зародження нового життя. У той же час очікування малюка може псувати біль в спині та попереку. Як впоратися з цим негативним явищем і насолоджуватися своїм станом?

Біль у попереку і в області таза можуть викликати кілька факторів, пов'язані із змінами, які є природними для організму під час вагітності.

Які основні зміни в організмі викликає вагітність?

1. Збільшення ваги

 Під час вагітності вага жінки збільшується приблизно на одну чверть, тим самим створюючи додаткове навантаження на опорно-руховий апарат, особливо на попереково-крижовий відділ хребта і ноги.

2. Зміна центру ваги

Збільшення у вазі приводить до зміщення центру ваги вперед, а це, в свою чер ... Читати далі »

237 хімікус 17.11.2014 0

Як позбутися негативних думок?

Чому негативні думки так міцно сидять в нашій голові? При цьому ми вже багато начиталися про їх шкоду для здоров'я, а це створює ще більшу мотивацію позбутися від них. Але не можна просто взяти і не думати про погане.

Психологи запевняють, що у песимістично налаштованих людей, як правило, вище тиск, підвищений рівень холестерину в крові, вони частіше страждають серцево-судинними захворюваннями. Негативні думки викликають хвороби внутрішніх органів.

Так, під впливом негативу, печінка починає переробляти запаси гліцину в глюкозу. Це звичайна реакція печінки на стресову ситуацію, коли виникає необхідність захищатися. Однак це зовсім марна робота, якщо рятуватися нема від чого.

Те ж саме відбувається з нирками і кишечником. Коли людині загрожує небезпека, судини, по яких кров надходить до внутрішніх органів, с ... Читати далі »

316 хімікус 17.11.2014 0

10 секретів нашого організму

Тіло людини - складний і досконалий механізм, в якому відбувається неймовірна кількість різних хімічних реакцій. Ми всі знаємо, що тіло на 80% складається з води, але в ньому існує багато інших цікавих секретів.

Пропонуємо познайомитися з десятьма фактами про людське тіло, про які ви навряд чи замислювалися.

1. Сміх - явище заразне

Ви вже зауважували, що позіхання заразливе. Однак останні дослідження показали, що сміх так само здатний заразити оточуючих. Справа в тому, що звук сміху стимулює області мозку, що відповідають за рух лицьових м'язів. А також плач, чхання і позіхання здатні створювати потужні соціальні зв'язки всередині певної групи.

2. Чотириколірна шкіра

Дійсно, шкіра людини може бути різного кольору в залежності від обставин. Натуральний колір шкіри - кремово-бежевий. Кровоносні су ... Читати далі »

428 хімікус 17.11.2014 0

Як реклама псує життя жінки?

Світ реклами розрахований на жіночу аудиторію. Рекламодавці відмінно вивчили жіночу психологію і активно користуються недоліком впевненості в собі, тим самим змушуючи купувати свою продукцію.

Таким чином, жінки постійно знаходяться під тиском цілком впізнаваного підтексту: «Ви погано виглядаєте, а наша продукція допоможе вам перетворитися».

У той же час американська Психологічна Асоціація зробила заяву, що велика кількість напівголих сексуальних дівчат в рекламі знижує самооцінку і здоров'я представниць прекрасної статі.

Дослідження показали, що жінки набагато частіше, ніж чоловіки, демонструють сексуальність в рекламі. Згадайте самі: на обкладинках журналів частіше зображуються жіночі напівоголені тіла, обличчя моделей демонструють емоції, що зображують готовність до сексу. А частини жіночого ... Читати далі »

217 хімікус 17.11.2014 0

Чому вітаміни погано засвоюються організмом?

 

Величезна кількість інформації про необхідність організму вітамінів змушує нас постійно думати про їх наявність в нашій їжі. Для повноцінного функціонування організму дійсно необхідний повний комплект вітамінів.

Вітаміни виконують роль каталізаторів, прискорюючи обмін речовин в організмі. Вони можуть входити до складу ферментів, можуть діяти поряд з гормонами, а часто і виконувати прогормональні функції (стимулювати вироблення гормонів). Вітаміни допомагають підтримувати імунну систему на належному рівні і опосередковано впливати на репродуктивну систему.

Всього науці відомо 13 вітамінів, необхідних людині. Невелику кількість вітамінів організм сам здатний виробляти, більшість же повинен отримувати з їжею.

На жаль, не всі вітаміни, потрапляючи до нас з їжею, повністю засвоюються. При цьому і н ... Читати далі »

333 хімікус 17.11.2014 0

Кількість зубів в літньому віці впливає на пам'ять?

Зуби мають величезний вплив на стан організму людини. Але нещодавно вчені відкрили абсолютно несподівану роль зубів для здоров'я.

Зуби допомагають добре пережовувати їжу, що сприяє її кращому перетравленню в шлунку. Погані зуби найчастіше стають причиною захворювань шлунково-кишкового тракту. Як результат, може розвинутися хронічний гастрит, болі в кишечнику, запори та інші розлади.

При виникненні в ротовій порожнині карієсу та інших запальних процесів підвищується ризик захворювань серця, нирок, бронхіальної астми, хронічного гаймориту, тонзиліту і навіть ревматизму. Нездорові зуби можуть стати причиною порушення слуху та зору, провокують реакцію шкіри і можуть навіть викликати випадання волосся.

Величезне значення зуби мають в творенні мовлення, а в наші дні їх естетичний вигляд необхідний і для життєвог ... Читати далі »

312 хімікус 17.11.2014 0

Топ-11 найулюбленіших місць мікробів

Топ-11 найулюбленіших місць мікробів

Світ населений бактеріями і мікробами. З чим би ми не стикалися, всюди зустрічаємося з мікроскопічними організмами. Але є місця, в яких вони скупчуються в особливо великій кількості. Експерти виділили одинадцять місць, в яких нас найімовірніше чекає «зустріч» з хвороботворними бактеріями.

Перше правило - частіше мийте руки, бо все в наших руках, буквально. 80% інфекцій передається якраз через руки. А тепер познайомтеся з місцями максимальної концентрації мікробів.

1. Кухонна раковина

Мийка на кухні більш небезпечна в цьому сенсі, ніж її колега у ванній кімнаті. Найбільш забруднена зона - зливна труба. Також бактерії люблять оселятися на губці, самій раковині і змішувачі.

Щоб зменшити ризик підхопити інфекцію, мийте стільницю з використанням ант ... Читати далі »

224 хімікус 17.11.2014 0

Що заважає визначитися з життєвим покликанням?

Що заважає визначитися з життєвим покликанням?

Мрія домогтися успіху в житті притаманна майже кожній розсудливій людині. Інша справа, що саме ми вважаємо успіхом. Для когось успіх - це банківські рахунки з величезною кількістю нулів, для інших - благополучне сімейне життя, для третіх - слава. Але якщо брати до уваги лише матеріальні складові успіху, то статистика показує, що всього 5% населення планети досягає заповітних цілей, інші 95% - інертна, безамбіційна маса.

Аналіз показав, що у цих 5% щасливчиків є деякі подібності в рисах характеру, а також точне визначення життєвого покликання. Але що заважає переважній більшості людей вибрати свій шлях, на якому все легко і немов саме йде в руки?

Дійсно, тільки визначившись з покликанням, можливо добитися справжнього успіху. А заняття нелюбою справою перекреслює ... Читати далі »

177 хімікус 17.11.2014 0

Нові перспективи в подоланні проблем менопаузи

Нові перспективи в подоланні проблем менопаузи

Щороку близько 25 мільйонів жінок на планеті вступає в період менопаузи. Сучасні методи медицини та косметології допомагають прекрасній статі виглядати молодими і привабливими і в 40, і в 50 і навіть в 70 років. Проте вік біологічного старіння змінити поки не вдалося - після 40 років у кожної жінки знижується функція яєчників, що несе за собою цілий ряд змін в організмі і доставляє дискомфорт.

Здавалося б, що за проблеми може викликати період менопаузи? Однак зниження рівня естрогенів пов'язане як з «статевими питаннями», так і з такими малоприємними відчуттями як дратівливість, безсоння, сухість шкіри і слизових оболонок, зморшками, припливами, порушенням обміну речовин, а це веде до появи зайвої ваги, крихкості суглобів і судин, розхитаної нервовової ... Читати далі »

182 хімікус 17.11.2014 0

У багатих і бідних різний склад крові?

У багатих і бідних різний склад крові?

Якщо вам довелося звернутися до лікаря, то, найімовірніше, він направить вас здати аналіз крові. Однак невже так важливо знати стан крові, якщо ви забили коліно або у вас розболілося вухо? Але кров - унікальна речовина, яка проникає в кожну клітинку нашого тіла, і кожна крапелька несе в собі величезну інформацію про стан всього організму.

Аналіз крові може бути самий різний: загальний, розгорнутий, біохімічне дослідження, визначення рівня глюкози, швидкості згортання крові, групи крові і резус-фактора, ПЛР та багато іншого.

Знати зміст рівня того чи іншого елемента крові вкрай важливо для лікаря. Це дозволить йому більш точно поставити діагноз і призначити ефективне лікування. Так, наприклад, гемоглобін є транспортувальником кисню, і якщо його в кро ... Читати далі »

230 хімікус 17.11.2014 0

Топ-10 найбільш корисних фруктів

Топ-10 найбільш корисних фруктів

В одній з недавніх наших публікацій ми розповідали про найкорисніші овочі, які незамінні для здорового харчування. Але чи може раціон бути повноцінним без фруктів? Солодкі дари природи збагачують наш організм вітамінами, мінералами і такою необхідною клітковиною.

Сьогодні представляємо топ-10 найбільш цінних фруктів, вживання яких дозволить здоров'ю довгі роки залишатися міцним.

1. Яблука

Звичні для нашої місцевості фрукти, на щастя, знайти їх можна в будь-якому супермаркеті, продуктовому магазині, на місцевому ринку, а то і просто у власному саду.

Яблука багаті пектином і клітковиною, що нормалізує роботу травної системи: ці речовини допомагають пов'язувати шлаки і токсини, покращувати апетит, стимулюють вироблення шлункового соку, допомагають при зап ... Читати далі »

229 хімікус 17.11.2014 0

У чому користь ніжних дотиків?

У чому користь ніжних дотиків?

Що допоможе жити в гармонії з самим собою? Як знайти відчуття комфорту і спокій душі? У наш непростий час ці питання свідомо і несвідомо хвилюють багатьох людей. Незліченні стреси, напружений робочий день, неполадки в особистому житті - все це здатне привести до депресивного стану і забарвити життя в чорні фарби.

У той же час вчені підказують: рішення дуже просте і знаходиться поруч - ніжні ласки близьких людей допомагають усвідомлювати власне тіло, дарують «почуття тіла», що відіграє величезну роль у психічному здоров'ї.

Недавно група нейропсихологів з Великобританії під керівництвом доктора Пола Марка Дженкінсона провела дослідження на предмет впливу тактильних відчуттів на психічний стан.

Так, за спостереженнями вчених, повільні погладжування шкіри до ... Читати далі »

187 хімікус 17.11.2014 0

Топ-5 медичних відкриттів 2014 року

Топ-5 медичних відкриттів 2014 року

З кожним роком вчені надають на озброєння медицини все нові відкриття, які допомогать виліковувати від раніше невиліковних хвороб. У 2014 році можна виділити п'ять основних винаходів, застосування яких дозволить багатьом людям врятувати життя або зробити його набагато краще.

1. Мікроскопічний кардіостимулятор

Кардіохірурги Великобританії в серце одного з пацієнтів вживили найменший в світі електрокардіостимулятор, розроблений фірмою Medtronic. Новий апарат приблизно в десять разів менше традиційних моделей і за розмірами його можна порівняти з капсулою ліків: довжина - 26 мм, вага - 2 г.

Як правило, кардіостимулятор імплантують під шкіру в область грудної клітини. Через підключичну вену від приладу в порожнину серця протягується дріт, за яким до серцевого м' ... Читати далі »

200 хімікус 17.11.2014 0

Кохання під мікроскопом

Що таке любов? Це питання протягом багатьох століть задає собі людство. Сильне почуття, здатне змінити життя, стало предметом дослідження вчених. Кілька років тому всесвітню увагу привернуло дослідження професора Університету Сіракузи Стефані Ортіге.

Вченими було проведено аналіз під назвою «Нейроуявлення любові», який показав, що почуття закоханості здатне викликати ейфорію, подібну ефекту кокаїну, а також впливати на інтелектуальні області мозку. Крім того, дослідники виявили, що для того, щоб закохатися, достатньо п'яти секунд.

В ході дослідження група вчених психологів і неврологів під керівництвом професора Ортіге виявила, що в період закоханості 12 областей мозку людини працюють в тандемі, сприяючи виробленню таких хімічних речовин як допамін, окситоцин, адреналін і вазопресин, які і викликають с ... Читати далі »

269 хімікус 17.11.2014 0

Кому застуда не страшна?

 

Ми часто дивуємося, чому одні при перших же похолоданнях почи

нають хлюпати носом, а інші, навіть перебуваючи в одній квартирі з хворим на грип, почувають себе чудово? Що стане бар'єром для ГРЗ і грипу?

1. Сон більше 8 годин на добу

Люди, яким вдається виспатися, більш рідко хворіють на простудні захворювання, ніж ті, хто регулярно недосипає. Чим коротше і тривожніше сон, тим імовірніше можливість захворіти. Повноцінний відпочинок дозволяє відновити сили і підтримати організм в тонусі, а значить забезпечити міцний імунітет.

2. Життя не в мегаполісі і часте миття рук

Найбільш поширені шляхи передачі хвороботворних бактерій - повітряно-крапельний і через дотики. Складно хоча б день прожити у великому місті без рукостискань, дотиків до дверних ручок, кнопок ліфтів, телефонів ... Тобто, чим менше щільність населення, тим нижче шанс захворіти. Жителів густона ... Читати далі »

196 хімікус 17.11.2014 0

Як висипатися молодій мамі?

Нарешті настала та довгоочікувана мить, коли після дев'яти місяців вагітності ви можете обійняти свого малюка. У захваті материнства загострюються всі відчуття жінки. Однак разом з радістю з'являється цілодобова зайнятість, регулярні виснажливі вставання ночами, тривога за здоров'я малюка.

Як результат, недосип і накопичена втома стають головною причиною післяпологової депресії. «Недоспані» годинни швидко накопичуються, і вже через короткий час жінка починає тихо божеволіти. Неможливість повноцінно поспати позначається на загальному самопочутті молодої мами: різко міняється настрій, з'являється неуважність, послаблюється кмітливість, частішають напади головного болю, загострюються хронічні захворювання і т.п.

Водночас «поспати про запас» навряд чи вдасться навіть найближчим часом! Хронічне недосипання призводить до того, що організм починає гірше переносити стреси, з'являються зміни на гормональному фоні, послаблюється імун ... Читати далі »

161 хімікус 17.11.2014 0

Як висипатися молодій мамі?

Нарешті настала та довгоочікувана мить, коли після дев'яти місяців вагітності ви можете обійняти свого малюка. У захваті материнства загострюються всі відчуття жінки. Однак разом з радістю з'являється цілодобова зайнятість, регулярні виснажливі вставання ночами, тривога за здоров'я малюка.

Як результат, недосип і накопичена втома стають головною причиною післяпологової депресії. «Недоспані» годинни швидко накопичуються, і вже через короткий час жінка починає тихо божеволіти. Неможливість повноцінно поспати позначається на загальному самопочутті молодої мами: різко міняється настрій, з'являється неуважність, послаблюється кмітливість, частішають напади головного болю, загострюються хронічні захворювання і т.п.

Водночас «поспати про запас» навряд чи вдасться навіть найближчим часом! Хронічне недосипання призводить до того, що організм починає гірше переносити стреси, з'являються зміни на гормональному фоні, послаблюється імун ... Читати далі »

189 хімікус 17.11.2014 0

У курців біль проявляється гостріше

Про шкоду куріння вже написані тонни матеріалів. Тим не менш, вчені продовжують знаходити нові факти на доказ того, наскільки згубна ця звичка для здоров'я.

Недавно норвезькі медики провели дослідження, яке показало, що курці, на відміну від людей некурящих, гостріше відчувають біль. Більш того, ця особливість стосується і колишніх курців. Такі відомості оголосили співробітники Університетської лікарні Північної Норвегії на конгресі Європейської федерації з вивчення болю, яка пройшла у Флоренції.

В дослідженні вчених взяли участь 10364 добровольців. З них 22,1% жінок і 18,8% чоловіків були курцями, а 38,6% жінок і 46,8% чоловіків раніше впоралися з цією звичкою. Вчені оцінювали ступінь болю за допомогою тесту, в якому використовувалася холодна вода.

Автор роботи А. Йохансен зазначив, що найнижчим больовим порогом володіють курці, а вже за ними йдуть колишні курці. А ось люди, які взагалі ніколи не страждали цією згубною звичкою, переносили біль краще за і ... Читати далі »

159 хімікус 17.11.2014 0

Що таке досвід поза тілом?

Поняття «досвід поза тілом» характерне для окультних науках, тому може здатися людині з традиційними поглядами на світ чимось нереальним і непотрібним.

За своєю суттю досвід поза тілом передбачає почуття виходу зі свого фізичного тіла і спостереження самого себе і навколишнього світу з боку. Напевно, кожен з нас міг відчувати таке у снах, мріях або спогадах, де особливо виразно видно зовнішні перспективи. Досвід поза тілом можливий під дією анестезії, в напівнепритомному стані або під дією наркотиків і, нарешті, в стані клінічної смерті.

227 хімікус 17.11.2014 0

Що таке досвід поза тілом?

Поняття «досвід поза тілом» характерне для окультних науках, тому може здатися людині з традиційними поглядами на світ чимось нереальним і непотрібним.

За своєю суттю досвід поза тілом передбачає почуття виходу зі свого фізичного тіла і спостереження самого себе і навколишнього світу з боку. Напевно, кожен з нас міг відчувати таке у снах, мріях або спогадах, де особливо виразно видно зовнішні перспективи. Досвід поза тілом можливий під дією анестезії, в напівнепритомному стані або під дією наркотиків і, нарешті, в стані клінічної смерті.

175 хімікус 17.11.2014 0
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |