Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Як допомогти спині під час вагітності?
22:56
Як допомогти спині під час вагітності?

 

Вагітність - прекрасна пора в житті жінки, коли весь її організм і всі почуття спрямовані на зародження нового життя. У той же час очікування малюка може псувати біль в спині та попереку. Як впоратися з цим негативним явищем і насолоджуватися своїм станом?

Біль у попереку і в області таза можуть викликати кілька факторів, пов'язані із змінами, які є природними для організму під час вагітності.

Які основні зміни в організмі викликає вагітність?

1. Збільшення ваги

 Під час вагітності вага жінки збільшується приблизно на одну чверть, тим самим створюючи додаткове навантаження на опорно-руховий апарат, особливо на попереково-крижовий відділ хребта і ноги.

2. Зміна центру ваги

Збільшення у вазі приводить до зміщення центру ваги вперед, а це, в свою чергу, викликає:

- перерозподіл навантажень на м'язи, що особливо небезпечно, якщо були проблеми з опорно-руховим апаратом до вагітності,

- м'язи швидко стомлюються, що призводить до обмеження руху,

- гормональні скачки, які викликають загальну слабкість і слабкість в області таза.

Деякі з цих факторів або всі разом можуть спровокувати хронічну біль в попереку, особливо при виконанні рухів, що створюють асиметричним навантаженням на хребет, таз і стегна.

Існує ряд рухів, які створюють додаткове навантаження на хребет:

- ходьба з додатковими нахилами, поворотами, підйом вантажів,

- перевертання в ліжку,

- різкі повороти,

- нахили,

- підйом по сходах.

Але є й інші причини появи болів у попереку під час вагітності, наприклад, захворювання нирок і сечового міхура. Тому при відчуттях дискомфорту в спині та попереку, необхідно обов'язково проконсультуватися з лікарем.

Як перемогти болі в спині при вагітності?

Перш за все, не варто відразу бігти в аптеку за мазями і таблетками. Під час вагітності необхідно дуже обережно вживати будь-які ліки, щоб не нашкодити собі і маляті.

Першою і головною рекомендацією є, як не дивно, фізичні вправи. Рухливість повинна супроводжувати вас протягом всієї вагітності. Найефективнішими для спини є плавання і йога.

Завжди треба пам'ятати про свою поставу: тримайте спину прямо, стежте за хребтом, не сутультесь, коли сидите, це тільки посилить біль.

Дуже ефективний від болю в спині масаж. Попросіть чоловіка або когось з близьких помасажувати вам спину, а після процедури деякий час посидьте в розслабленому стані.

Якщо біль доставляє вам справжні муки і жоден із засобів не допомагає, необхідна консультація лікаря, який встановить точну причину болю і призначить необхідні процедури.

Переглядів: 239 | Додав: хімікус | Теги: при вагітності
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |