Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Кому застуда не страшна?
21:29
Кому застуда не страшна?

 

Ми часто дивуємося, чому одні при перших же похолоданнях почи

нають хлюпати носом, а інші, навіть перебуваючи в одній квартирі з хворим на грип, почувають себе чудово? Що стане бар'єром для ГРЗ і грипу?

1. Сон більше 8 годин на добу

Люди, яким вдається виспатися, більш рідко хворіють на простудні захворювання, ніж ті, хто регулярно недосипає. Чим коротше і тривожніше сон, тим імовірніше можливість захворіти. Повноцінний відпочинок дозволяє відновити сили і підтримати організм в тонусі, а значить забезпечити міцний імунітет.

2. Життя не в мегаполісі і часте миття рук

Найбільш поширені шляхи передачі хвороботворних бактерій - повітряно-крапельний і через дотики. Складно хоча б день прожити у великому місті без рукостискань, дотиків до дверних ручок, кнопок ліфтів, телефонів ... Тобто, чим менше щільність населення, тим нижче шанс захворіти. Жителів густонаселених міст врятує лише часте миття рук.

3. Уміння протистояти стресам

Відомо, що негативні емоції послаблюють нашу імунну систему. Люди, які переживають і хвилюються через дрібниці, в набагато меншій мірі здатні протистояти атаці мікробів, ніж ті, хто вміє контролювати свої емоції.

4. Періодичне користування громадським транспортом

Несподівана заява! З одного боку, громадський транспорт - ідеальне середовище для розповсюдження інфекцій. Заразитися серед постійно кашляють і чхають пасажирів простіше простого. У той же час, якщо ви постійно користуєтеся автобусом, трамваєм або метро, щоб добиратися на роботу, то у вас формується своєрідний імунітет до вірусів, що викликають ГРВІ.

5. Чоловіки

Ще одна несподівана заява. Але сильна стать дійсно рідше страждає від простудних захворювань, ніж жінки. І це не тому, що у чоловіків міцніше імунна система, а тому, що жінкам частіше доводитися проводити час з дітьми, які є найактивнішими переносниками вірусів і заражають маму, виховательку, вчительку.

Переглядів: 198 | Додав: хімікус | Теги: застуда
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |