Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Нові перспективи в подоланні проблем менопаузи
21:50
Нові перспективи в подоланні проблем менопаузи

Нові перспективи в подоланні проблем менопаузи

Щороку близько 25 мільйонів жінок на планеті вступає в період менопаузи. Сучасні методи медицини та косметології допомагають прекрасній статі виглядати молодими і привабливими і в 40, і в 50 і навіть в 70 років. Проте вік біологічного старіння змінити поки не вдалося - після 40 років у кожної жінки знижується функція яєчників, що несе за собою цілий ряд змін в організмі і доставляє дискомфорт.

Здавалося б, що за проблеми може викликати період менопаузи? Однак зниження рівня естрогенів пов'язане як з «статевими питаннями», так і з такими малоприємними відчуттями як дратівливість, безсоння, сухість шкіри і слизових оболонок, зморшками, припливами, порушенням обміну речовин, а це веде до появи зайвої ваги, крихкості суглобів і судин, розхитаної нервовової системи.

Як бачимо, список неприємностей досить значний. Тим не менш, природа передбачила захисні чинники для організму жінки на цей період життя. Жінці залишається лише розгледіти ці чинники й уміло користуватися ними.

Так, багатьох дам засмучуютьзайві кілограми,що прийшли з менопаузою. Однак таким чином природа компенсує гормональну недостатність у зв'язку з виключенням яєчників. Жирова тканина містить фермент ароматаза. З віком цей фермент активізується, додаючи нам 4-5 кг. Звичайно, багатьом це доставляє моральні страждання, але зате й виробляє жіночі гормони, необхідні для здоров'я і повноцінного життя. Треба відзначити, що ці гормони продовжують оберігати судини від звуження, кістки від остеопорозу, а мозок від слабоумства! Помічено, що жінки худенькі, що важать менше 57 кг, з низьким індексом тіла, в кілька разів частіше схильні до хвороби Альцгеймера.

Однак медицина обнадіює, що протягом 20 років проблема менопаузи може бути вирішена. Останнє десятиліття стало надзвичайно ефективним у розвитку клітинних технологій і регенеративної медицини. Нові технології можуть значно зрушити вікову планку, визначаючу критичний час здатності до зачаття та пологів. Вчені стверджують, що антивікова терапія може бути використана і щодо репродуктивних органів. Так, в теорії існує можливість омолодити яєчники, простимулювавши або підкріпивши наявний запас стовбурових клітин.

Сучасні методи інженерії дозволяють створити нові тканини яєчників. Подібні технології застосовують при створенні штучного серця.

Звичайно, не всі експерти сповнені оптимізму в цьому питанні. Вони підкреслюють, що поки немає експериментально підтверджених даних про те, що стовбурові клітини відновлюють і оновлюють яєчники.

Але якщо теорія омолодження яєчників і викликає багато запитань, то ідея про те, що нездоровий спосіб життя прискорює прихід клімаксу, викликала згоду всіх.

Дослідження показало, що куріння може прискорити прихід менопаузи на кілька років.в ході спостережень виявлено, що жінки, якібагато палять, стикаються з менопаузою майже на 9 років раніше своїх ровесниць

Переглядів: 184 | Додав: хімікус | Теги: менопауза
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |