Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Топ-11 найулюбленіших місць мікробів
21:53
Топ-11 найулюбленіших місць мікробів

Топ-11 найулюбленіших місць мікробів

Світ населений бактеріями і мікробами. З чим би ми не стикалися, всюди зустрічаємося з мікроскопічними організмами. Але є місця, в яких вони скупчуються в особливо великій кількості. Експерти виділили одинадцять місць, в яких нас найімовірніше чекає «зустріч» з хвороботворними бактеріями.

Перше правило - частіше мийте руки, бо все в наших руках, буквально. 80% інфекцій передається якраз через руки. А тепер познайомтеся з місцями максимальної концентрації мікробів.

1. Кухонна раковина

Мийка на кухні більш небезпечна в цьому сенсі, ніж її колега у ванній кімнаті. Найбільш забруднена зона - зливна труба. Також бактерії люблять оселятися на губці, самій раковині і змішувачі.

Щоб зменшити ризик підхопити інфекцію, мийте стільницю з використанням антибактеріальних засобів. Особливо ретельно мийте руки після обробки сирого м'яса, чищення сирих овочів і фруктів. Руки необхідно мити в теплій мильній воді протягом 20 секунд. Губки для миття посуду треба міняти раз на тиждень або дезінфікувати їх в посудомийній машині. Злив дезинфікуйте два рази на тиждень: 1 столову ложку хлору змити 1 л води.

2. Туалети в поїздах і літаках

Відомо, що громадські вбиральні кишать мікробами. У той же час експерти відзначають найбільшу небезпеку саме туалетів в транспорті. Справа в тому, що маленький зливний отвір мало сприяє чистоті, а вулканоподібний злив унітазу вивергає частинки вмісту в повітря.

Для зниження ризиків зараження, треба намагатися не стикатися з поверхнями в туалетах. Для сидіння унітазу краще користуватися паперовими серветками. Перш ніж натиснути кнопку зливу, закрийте кришку унітазу, а якщо кришки немає - натисніть кнопку і швидше покиньте приміщення. Після відвідин туалету обов'язково треба вимити руки з милом і повністю їх висушити.

3. Волога білизна

Якщо в пральну машину потрапив один предмет з бактеріями, то він поширить їх по всій білизні.

Щоб зменшити ризик, треба використовувати при пранні режим кип'ятіння. Дезінфікувати білизну допоможе і застосування відбілювача. Нижню білизну необхідно прати окремо і сушити його на сушарці не менше 45 хвилин. Після прання і розвішування білизни треба вимити руки.

4. Візки та кошики в супермаркетах

Ручки торгових візків просто кишать бактеріями. Щодня до них прикладаються сотні рук, залишаючи сліди навіть слини і фекалій.

Перш ніж братися за ручку, протріть її дезинфікуючою серветкою.

5. Банкомати і термінали

Гроші - відомі носії всіляких мікробів. Але інфекцію можна роздобути і з кнопок автоматів, які брудніші, ніж ручки дверей в громадських туалетах. Чистяться такі апарати рідко, зате використовуються різними людьми постійно.

Вихід: після користування банкоматом і терміналом протріть руки дезінфікуючими серветками.

6. Сумки

Модний дамський аксесуар - не тільки показник стилю, але і багате джерело бактерій, серед яких і синьогнійна паличка, стафілокок, сальмонела і кишкова паличка.

Зменшити ризик можна, якщо не кидати сумку на підлогу в громадських туалетах і тримати її подалі від прилавків з їжею. При покупці сумки краще віддавати перевагу сумкам зі шкіри або вінілу, так як вони менше збирають бактерії, ніж тканина.

7. Дитячі майданчики

Тест дитячих майданчиків показав, що на них присутні частинки крові, слини, сечі і слизу. А якщо пам'ятати, що діти постійно тягнуть руки в рот, то стане ясно, чому вони часто хворіють.

У мами завжди повинні бути при собі антибактеріальні серветки або гель. Ними треба протирати руки малюка кілька разів за час прогулянки, особливо перед тим, як дати дитині яблуко або печиво.

8. Тренажери в спортивних клубах

Експерти виявили стійкий до антибіотиків стафілокок на тренажерах у спортивних клубах, а також на шкільних матах.

Перед тренуванням краще протерти ручки і сидіння тренажера антибактеріальним гелем, а для занять йогою краще користуватися власним килимком. Після тренування обов'язково треба прийняти душ, щоб змити з себе шкідливі бактерії.

9. Ванна

Несподівано, але місце, в якому ми зазвичай позбавляємося від мікробів, само є джерелом їх розповсюдження. Ми змиваємо віруси і бактерії з тіла, але вони залишаються в самій ванній, так як сира середа - ідеальне місце для їх розмноження.

10. Офісні телефони

Наші офісні телефонні апарати несуть на собі цілі колекції вірусів і бактерій. Недалеко пішли комп'ютерна клавіатура і миша.

Час від часу протирайте телефон, робочий стіл, комп'ютер антибактеріальними серветками.

11. Телевізійний пульт в готелі

Увійшовши в готельний номер, ми відразу хапаємося за пульт від телевізора. Те ж саме робили і сотні інших людей, які побували тут до нас.

Порада та сама: продезінфікуйте пульт, а також дверні ручки, вмикачі світла, крани змішувачів антибактеріальним гелем.

Переглядів: 227 | Додав: хімікус | Теги: Топ-11
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |