Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 17 » У курців біль проявляється гостріше
21:20
У курців біль проявляється гостріше

Про шкоду куріння вже написані тонни матеріалів. Тим не менш, вчені продовжують знаходити нові факти на доказ того, наскільки згубна ця звичка для здоров'я.

Недавно норвезькі медики провели дослідження, яке показало, що курці, на відміну від людей некурящих, гостріше відчувають біль. Більш того, ця особливість стосується і колишніх курців. Такі відомості оголосили співробітники Університетської лікарні Північної Норвегії на конгресі Європейської федерації з вивчення болю, яка пройшла у Флоренції.

В дослідженні вчених взяли участь 10364 добровольців. З них 22,1% жінок і 18,8% чоловіків були курцями, а 38,6% жінок і 46,8% чоловіків раніше впоралися з цією звичкою. Вчені оцінювали ступінь болю за допомогою тесту, в якому використовувалася холодна вода.

Автор роботи А. Йохансен зазначив, що найнижчим больовим порогом володіють курці, а вже за ними йдуть колишні курці. А ось люди, які взагалі ніколи не страждали цією згубною звичкою, переносили біль краще за інших. В результаті дослідження вчені з'ясували, що надходження в організм нікотину пов'язано з підвищенням больових відчуттів.

У більш ранньому дослідженні група вчених з Шотландії виявила тісний взаємозв'язок між курінням, хронічним болем і депресіями.

Сучасні методи досліджень дозволили встановити, що тютюновий дим погано впливає на всі системи організму, а особливо на нервову систему, серцево-судинну систему, він подразнює слизові оболонки легень, шлунка, стравоходу, кишечника.

Психологи стверджують, що кинути палити може кожен, хоча це і не так просто, як здається людям некурящим. Марк Твен жартував на цю тему так: «Немає нічого простішого, ніж кинути курити. Особисто я це робив разів двадцять».

Переглядів: 161 | Додав: хімікус | Теги: куріння
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |