|
| | |
| Головна » Архів матеріалів
Поняття «досвід поза тілом» характерне для окультних науках, тому може здатися людині з традиційними поглядами на світ чимось нереальним і непотрібним.
За своєю суттю досвід поза тілом передбачає почуття виходу зі свого фізичного тіла і спостереження самого себе і навколишнього світу з боку. Напевно, кожен з нас міг відчувати таке у снах, мріях або спогадах, де особливо виразно видно зовнішні перспективи. Досвід поза тілом можливий під дією анестезії, в напівнепритомному стані або під дією наркотиків і, нарешті, в стані клінічної смерті.
Поняття «досвід поза тілом» характерне для окультних науках, тому може здатися людині з традиційними поглядами на світ чимось нереальним і непотрібним.
За своєю суттю досвід поза тілом передбачає почуття виходу зі свого фізичного тіла і спостереження самого себе і навколишнього світу з боку. Напевно, кожен з нас міг відчувати таке у снах, мріях або спогадах, де особливо виразно видно зовнішні перспективи. Досвід поза тілом можливий під дією анестезії, в напівнепритомному стані або під дією наркотиків і, нарешті, в стані клінічної смерті.
Харчова алергія, або харчова гіперчутливість, є патологічною імунологічною реакцією на білки їжі, яка може бути повністю опосередкована через IgE, частково опосередкована через IgE чи не опосередкована IgE. До інших імунних (імуно-опосередкованих) реакцій на їжу зараховують пилково-харчовий алергічний синдром (оральний алергічний синдром), еозинофільні гастроінтестинальні розлади (наприклад, еозинофільний езофагіт, еозинофільний гастроентерит), ентероколіт чи проктоколіт, індукований харчовим білком, а також целіакію. Більшість побічних реакцій на їжу по суті своїй не є алергічними. Побічна реакція на їжу — патологічна реакція, спричинена споживанням певної їжі, — може відображати токсичну властивість їжі (наприклад, харчове отруєння), непереносимість їжі чи харчову алергію (табл. 1). Непереносимість їжі –– це не імунологічна реакція на їжу. Як правило, це наслідок певних властивостей їжі (наприклад, гістаміну при отруєнні рибою скумбрією) чи специфічних відхилень
...
Читати далі »
Пріони - принципово новий клас збудників захворювань, відкритий і класифікується відносно недавно, незважаючи на те, що деякі захворювання, що викликаються цими збудниками, були відомі Пріони визначають як «малу білкову інфекційну частинку, стійку до інактивних впливів, які модифікують нуклеїнові кислоти», іншими словами пріони - це звичайні білки організму, які по якимсь причинам (які поки невідомі) починають вести себе «неправильно». Термін «пріон» утворений як анаграма англійських слів «білкова інфекційна (частка)» - «proteinaceous infectious (particles)». Відкриття пріонів приписують швецькому вченому Б. Сігурдссону. Шведський учений зумів виявити серед вивчених ним захворювань принципову подібність, яка в сучасному вигляді може бути сумована у вигляді чотирьох головних ознак, що відрізняють повільні ін
...
Читати далі »
| |
| | |
|
|