Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2013 » Червень » 18 » Чи це харчова алергія?
18:27
Чи це харчова алергія?
Харчова алергія, або харчова гіперчутливість, є патологічною імунологічною реакцією на білки їжі, яка може бути повністю опосередкована через IgE, частково опосередкована через IgE чи не опосередкована IgE.

До інших імунних (імуно-опосередкованих) реакцій на їжу зараховують пилково-харчовий алергічний синдром (оральний алергічний синдром), еозинофільні гастроінтестинальні розлади (наприклад, еозинофільний езофагіт, еозинофільний гастроентерит), ентероколіт чи проктоколіт, індукований харчовим білком, а також целіакію.

Більшість побічних реакцій на їжу по суті своїй не є алергічними. Побічна реакція на їжу — патологічна реакція, спричинена споживанням певної їжі, — може відображати токсичну властивість їжі (наприклад, харчове отруєння), непереносимість їжі чи харчову алергію (табл. 1).

Непереносимість їжі –– це не імунологічна реакція на їжу. Як правило, це наслідок певних властивостей їжі (наприклад, гістаміну при отруєнні рибою скумбрією) чи специфічних відхилень у пацієнта (наприклад, дефіциту лактози). Непереносимість їжі —найпоширеніший тип побічних реакцій на їжу. Докладніше
Переглядів: 258 | Додав: хімікус
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |