Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 28 » У чому небезпека малих доз алкоголю?
22:41
У чому небезпека малих доз алкоголю?

У чому небезпека малих доз алкоголю?

Малі дози алкоголю багато хто вважає безпечними і навіть корисними для здоров'я. Більш того, деякі медичні видання навіть рекомендували випивати по два келихи червоного вина в день для підтримки роботи серцево-судинної системи. Речовина ресвератрол, що міститься в червоному вині, позитивно впливає на стан судин і покращує роботу серцевого м'яза. Але до цих пір вчені не могли точно сказати, які саме біологічні механізми відповідальні за позитивний вплив

 

Нещодавно шведські вчені провели дослідження, результатом якого стало розвінчання міфу про користь малих доз алкоголю. Навпаки, було доведено, що алкоголь у будь-яких дозах шкідливий. Також в ході експерименту було виявлено зв'язок між споживанням алкоголю і рівнем доходу, а також станом здоров'я людини.

Група вчених в Лондонському університеті вивчила вплив малих доз алкоголю на здоров'я з практичної точки зору. Так, була вивчена залежність кількості використовуваних ліків у тих, хто щодня споживає спиртне і у тих, хто взагалі утримується від випивки. Паралельно була вивчена інформація, отримана в ході подібного експерименту, проведеного в 2002 році.

Дослідження показало, що у людей, які дотримуються здорового способу життя, що відмовилися від прийому алкоголю, медичні витрати значно нижче, ніж у тих, хто щодня дозволяє собі алкоголь навіть у малих дозах. Це перше спростування того, що алкоголь в малих дозах приносить користь організму.

Також був розвіяний ще один стійкий міф, що стосується рівня доходу та щоденного споживання невеликих доз спиртного. Цей міф був створений штучно після отримання результатів опитувань, які показали, що в середньому рівень доходу у тих, хто щодня споживає невеликі дози алкоголю, вище, ніж у непитущих. Це також дозволило зробити помилковий висновок, що малі дози алкоголю сприятливо впливають на здоров'я і люди, якіпомірно випивають, рідше беруть лікарняний.

Але останнє дослідження повністю спростовує дану оману і показує, що навіть у мінімальних дозах алкоголь приносить шкоду здоров'ю. Навіть найменші дози мають канцерогенну дію, негативно позначаються на печінці, нирках, на серцево-судинній системі. Дослідження довело, що прийом навіть одного келиха вина на день на 168% підвищує ризик розвитку раку горла і ротової порожнини.

За підрахунками вчених, навіть 12 порцій на тиждень, рівних приблизно 15 г спирту, погіршують роботу серця і приводять до стійкого підвищення тиску. При зниженні дози алкоголю і повне припинення його вживанні нормалізується тиск і серцевий ритм.

У дослідженні взяли участь 260 тисяч добровольців. У 7% з них був виявлений певний генетичний дефект, який не дозволяє переносити алкоголь, тому вчені могли з повною впевненістю сказати, що дана категорія учасників не п'є. З їх показниками порівняли результати основної групи добровольців. Таким чином вдалося обійти людський фактор: лікарі вважають, що не всі люди говорять правду про кількість випитого алкоголю, що може вплинути на достовірність результатів дослідження.

Вченим вдалося встановити, що щоденне вживання алкоголю в невеликих дозах може бути навіть більш шкідливим для організму, ніж поодинокі прийоми великих доз спиртного.

Переглядів: 237 | Додав: хімікус | Теги: У чому небезпека, малих доз, алкоголю
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |