Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 28

Чому від деяких звуків «мурашки по шкірі»?

Чому від деяких звуків «мурашки по шкірі»?

Навколишній світ переповнений всілякими звуками. Деякі з них ми часто не помічаємо, деякі приємні слуху, але є такі, які змушують мурашки бігти по шкірі ...

 

Ми говоримо про ті звуки, які дратують нервову систему. Наприклад, мало хто буде радий звуку електродрилі або пронизливому плачу чужого немовляти. А згадайте свої відчуття від скрипу крейди по шкільній дошці або від дряпання нігтями по якій-небудь шереховатій поверхні. Для багатьох це справжнє катування.

У чому причина такого сприйняття?

Дослідники встановили, що вина лежить на особливостях сприйняття звуків, що сформувалися в процесі розвитку виду Homo sapiens. У 2011 році вчені провели дослідження, в результаті якого з'ясували, що за ... Читати далі »

334 хімікус 28.11.2014 0

У чому небезпека малих доз алкоголю?

У чому небезпека малих доз алкоголю?

Малі дози алкоголю багато хто вважає безпечними і навіть корисними для здоров'я. Більш того, деякі медичні видання навіть рекомендували випивати по два келихи червоного вина в день для підтримки роботи серцево-судинної системи. Речовина ресвератрол, що міститься в червоному вині, позитивно впливає на стан судин і покращує роботу серцевого м'яза. Але до цих пір вчені не могли точно сказати, які саме біологічні механізми відповідальні за позитивний вплив

 

Нещодавно шведські вчені провели дослідження, результатом якого стало розвінчання міфу про користь малих доз алкоголю. Навпаки, було доведено, що алкоголь у будь-яких дозах шкідливий. Також в ході експерименту було виявлено зв'язок ... Читати далі »

239 хімікус 28.11.2014 0
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |