Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Стоп зморшкам!
23:24
Стоп зморшкам!

 

Скажіть стоп зморшкам!

Що може більше засмутити жінку, ніж помічені перші зморшки? Переживання з цього приводу змушують прекрасну половину людства здійснювати над собою найнеймовірніші експерименти з однією метою - не допустити подальшого їх появи та усунути вже ті, що з'явилися.

Цікаво, що стурбованість даною проблемою з'являється вже в юному віці. Так, британські соціологи провели опитування серед місцевих красунь з метою з'ясувати вік, при якому вони починають турбуватися про появу зморшок.

І ось який результат вийшов. Перші зморшки більшість жінок помічають близько 28 років, але заходи профілактики їх появи панянки вживають вже в 24 роки, а з 21 року активно користуються омолоджуючими засобами.

Більшість учасниць опитування вважають, що передчасні зморшки з'являються через нездоровий спосіб життя - алкоголь і куріння. З них 57% впевнені, що старіння шкіри безпосередньо пов'язане зі стресами.

Опитування також показало, що більшість британок побоюються появи зморшок на лобі, навколо очей, в області рота і в зоні декольте.

Дерматологи майже згодні з результатами дослідження. При цьому вони говорять, що пружність шкіра починає втрачати вже після 20 років. Це відбувається через зменшення гіалуронової кислоти, яка відіграє величезне значення для пружності і зволоження шкіри.

Однак фахівці ділять старіння шкіри на два типи. Перший тип генетичний, на який якось вплинути неможливо. Як правило, зморшки у жінки з'являються тоді, коли це було у мами і бабусі. А от другий тип старіння залежить від зовнішніх факторів. Найбільш небезпечним тут є сонце. Любительки шоколадної засмаги, які не використовують спеціальний крем, помітять перші зморшки вже після 20 років. Ультрафіолет знищує колаген і висушує шкіру. Сюди ж можна додати спосіб життя: харчування, шкідливі звички, режим.

В останні роки дерматологи і косметологи як окремий фактор старіння шкіри виділяють стрес. В момент тривалого стресу м'язи напружені, що призводить до утворення зморшок, які з часом поглиблюються і фіксуються.

Перші зморшки - мімічні, вони обумовлені генетично. Часто вони збігаються з тими, що у наших батьків або бабусь-дідусів. Також по них можна визначити характер людини: якщо зморшки навколо рота і в куточках очей - дівчина любить багато сміятися, якщо на лобі - багато злиться. Знаючи це, можна навчитися контролювати свою міміку. Особливо добре видно мімічні зморшки в 30-35 років.

Більшої уваги вимагає суха шкіра, так як вона швидше старіє. А «допомогти» проявитися зморшкам при такому типі шкіри можна курінням і частими засмаги.

Дерматологи радять крім кремів та спеціальних засобів пити більше мінеральної води. Якщо випивати 1,5-2 літри в день, то можна зберегти еластичність шкіри і її стійкість до зовнішніх чинників. А ось нестача води веде до змін в глибоких шарах епідермісу - міняється структура колагену і еластину, відповідальних за стан шкіри.

Висновок з усього сказаного простий: щоб шкіра довго залишалася еластичною і гладкою, піклуватися про неї треба задовго до того, як з'являться перші зморшки.

Переглядів: 230 | Додав: хімікус | Теги: стоп зморшкам!
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |