Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Стабільні відносини - гарантія міцних кісток
23:02
Стабільні відносини - гарантія міцних кісток

Цікаве відкриття нещодавно зробили вчені Каліфорнійського університету. Вони стверджують, що міцні шлюбні узи є запорукою здорових кісток у чоловіків. Однак є одна умова: чоловік повинен вступити в стабільні відносини у віці не раніше 25 років.

В ході досліджень вчені виявили, що між сімейним становищем людини і здоров'ям її кісток існує взаємозв'язок. А ось розводи і холостий спосіб життя, навпаки, послаблюють скелет і роблять кістки крихкими. Хоча ті, хто одружився до 25 років, ризикують здоров'ям кісток.

Щоб прийти до цього висновку, фахівці використовували результати досліджень чоловіків і жінок, проведених в 1995-1996 роках, вік яких склав 25-75 років. Після 9 років, ці добровольці були знову запрошені на обстеження. Цього разу вчені провели рентгенографічне обстеження стану кісток. При дослідженні фахівці брали до уваги різні аспекти: спосіб життя, перенесені захворювання, навіть менопауза у жінок. У той же час вдалося простежити і явний зв'язок з сімейним станом.

Як виявилося, володарями самих міцних кісток є одружені чоловіки. Серед жінок найбільш здоровий скелет мають не просто заміжні, а ті, хто визнає, що відчувають підтримку чоловіка і відчувають його захист.

Крім того, психологи давно помітили, що задоволені життям і щасливі люди взагалі рідше стикаються з проблемами здоров'я, а тому і живуть довше.

У той же час ослаблення скелета лікарі пов'язують з різними стресами. До речі, цим пояснюється і несприятливий вплив раннього шлюбу на здоров'я: найчастіше юним молодятам доводиться прикладати багато зусиль, щоб забезпечити сім'ї гідне існування.

Ще один важливий момент даного дослідження: був зафіксований зв'язок тільки між сімейним станом чоловіка й здоров'ям його хребта, а ось міцність кісток, наприклад, стегна, від якості сімейного життя ніяк не залежить.

Переглядів: 233 | Додав: хімікус | Теги: стабільні відносини
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |