Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Правило «любов живе 3 роки» відміняється!
23:09
Правило «любов живе 3 роки» відміняється!

Правило «любов живе 3 роки» відміняється!

Радійте, романтики - вчені знайшли свідчення того, що любов вічна!

В останні роки на запитання «Що таке любов?" більшість людей має цілком обгрунтовану вченими відповідь - це хімія. Дійсно засоби масової інформації заполонили публікації про хімічний взаємозв'язку між партнерами. При цьому, на догоду скептикам і просто любителям різноманітності, вчені надали факти про те, що такі хімічні процеси тривають в організмі партнерів не більше трьох-чотирьох років, а далі або наступає невдоволення одне одним, а в кращому випадку чоловік і жінка залишаються у відносинах взаємоповаги.

Але тепер учені спростовують раніше зроблені висновки і короткочасність ніжних почуттів. Вони провели дослідження мозкової діяльності партнерів, яке підтвердило, що справжня любов існує.

За допомогою магнітно-резонансної томографії фахівці обстежили хімічні процеси в мозку молодих пар, а також пар, які прожили разом понад 20 років. В результаті виявилося, що в кожній десятій парі партнери відчувають один до одного ті ж палкі почуття, що і на початку відносин, незалежно від прожитих разом років. Тобто і через 10, і через 20 років почуття любові виявлялося однаково сильним до партнера.

Це підтвердив і аналіз мозкової діяльності. Вчені виявили, що при погляді на фотографії партнера, в мозку у деяких літніх людей відбуваються ті ж реакції, що і у щойно закоханих. Це спростовує стійку версію про те, що хімічні процеси, викликані станом закоханості, починають слабшати вже через 15 місяців, а протягом десяти років і зовсім зникають.

У зв'язку з цим вчені-психологи розробили декілька рекомендацій, які допоможуть початкове почуття закоханості перетворити на велику і міцну любов.

1. Щире спілкування

Це ні в якому разі не припускає, що треба викладати всі свої таємниці перед першим зустрічним. Однак такі сигнали як усмішка, невимушеність, доброзичливість завжди знаходять відгук у душі людини, така наша природа. У більшості випадків спілкування нам потрібні тижні або навіть місяці, щоб відкритися перед людиною, але якщо вдалося відразу розговорити когось або розговоритися самому, то вже можна говорити про те, що проскочила іскрі.

2. Близькість

Доведено, що фізична близькість відіграє величезну роль у відносинах, що зароджуються. Причому працює вона набагато ефективніше, ніж флірт на відстані. Це значить, що якщо на вечірці тобі сподобався хтось, потрібно просто підійти і стати поруч, і це буде набагато ефективніше, ніж стріляти очицями через всю кімнату.

3. Відповідне почуття

Психологи називають це явище «резонанс» - коли об'єкт любові починає відчувати ті ж почуття, що і суб'єкт. Тобто, чим більше в нас упевненість, що ми подобаємося комусь, тим більше ця людина подобається нам, а це запорука емоційного зближення.

 

4. Загальні інтереси

Помічено, що члени однієї групи інтересів здаються один одному ближче, ніж незацікавлені. До речі, це механізм еволюції, при якому ми інстинктивно шукаємо когось, з ким у нас багато спільного. І чим більше схожих інтересів, тим більше шансів на зближення.

Нове відкриття вчених вселяє оптимізм в тому, що почуття любові може супроводжувати нас протягом усього життя.

Переглядів: 233 | Додав: хімікус | Теги: вічна любов, кохання на усе життя, Правило «любов живе 3 роки» відміня
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |