Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Кого обожнюють комарі?
23:00
Кого обожнюють комарі?

Літо і початок осені - прекрасна пора. Однак зіпсувати всю насолоду природою можуть настирливі комарі. Дивно помітити, що деякі люди взагалі не страждають від цих кровосисних, а деякі спасу від них не можуть знайти. Статистика стверджує, що найпривабливішими «мішенями» для комарів є 10-20% людей на планеті. Хоча це не означає, що решті вдається повністю уникнути зустрічі з цими комахами.

З'ясувати «смакові уподобання» кровосисних комах взялися американські вчені. Провівши ряд досліджень, було встановлено, що маленьких кровопивців найбільше притягує вуглекислий газ, що виділяється людьми. Люди, які видихають більше вуглекислого газу, здаються комарам «апетитніші».

Спортсмени - особливе «ласощі» для комарів. Адже люди, що займаються спортом, виділяють вуглекислий газ у великих кількостях. Крім того, під час тренувань в організмі виділяється молочна кислота, на яку комахи дуже чуйно реагують. Не залишають вони без уваги і продукти розпаду холестерину, які виділяються сальними залозами. І тут знову спортсмени стають найпереважнішим блюдом.

Помічено також, що комарі особливо часто для свого бенкету вибирають дітей. Усе через тонку шкіру, через яку простіше дістатися до капілярів з кров'ю.

Орієнтиром для комарів виступає і температура тіла. Чим вона вища - тим привабливішою їм здається жертва.

Часто ми намагаємося відігнати надокучливих комах різними запахами. Однак деякі запахи, наприклад, бальзам для волосся або запах поту, навпаки, привертають кровопивців. А ось сигаретний дим і запах деяких ліків, що знижують рівень холестерину, відлякує комарів.

Вчені-ентомологи з Університету Каліфорнії, вивчивши 1300 нюхових рецепторів комарів, з'ясували, що крім температури і запаху, комарів залучає склад крові, в якій присутній альдегід нонналь. Справа в тому, що ця речовина відноситься до запашним речовин і просто притягує комах.

Також комарі особливо «люблять» людей, тобто їх кров, у яких присутній підвищений рівень статевих гормонів - естрогену і тестостерону. Тобто секс на природі або просто романтичний вечір на лавочці з об'єктом зітхання, може закінчитися численними «поцілунками» комарів.

 

Відомо й те, що комарі більше люблять кусати жінок, ніж чоловіків. Ще не з'ясовано, чому, можливо естроген вони все-таки вважають біль смачним. Особливо «улюбленими» у них є натуральні блондинки і вагітні жінки. Цей факт поки теж не пояснюється науково.

Переглядів: 216 | Додав: хімікус
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |