Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Чому виникає хропіння?
23:19
Чому виникає хропіння?

Хропіння небезпечне для здоров'я і особистого життя

Доведено, що в 10% випадків причиною розлучення є хропіння. Чи не є це достатнім приводом для усунення даної проблеми?

Хропіння, його інтенсивність та своєрідність давно стали темою жартів і анекдотів. Проте в житті все виявляється не так весело. Коли з ночі в ніч вам не дає виспатися гуркіт хропіння під боком, то напруги в стосунках цілком зрозумілі.

Чому виникає хропіння?

Хропіння утворюється, коли потік повітря, що видихається, породжує вібрацію м'яких тканин верхніх дихальних шляхів. Так як у сні м'язи піднебіння розслаблені, то від проходящого через них потоку повітря, вони починають вібрувати, виливаючись характерними звуками. Більшість людей хропе саме на вдиху.

Хропіти можуть люди в будь-якому віці, навіть діти, але частіше все-таки це явище зустрічається у літніх людей. Причина в тому, що з роками мускулатура верхніх дихальних шляхів втрачає еластичність і під час сну вони частково виявляються перекриті.

Статистика стверджує, що хропіння більшою мірою притаманне чоловікам (40%), але і жінки теж страждають від нього (24%).

Медики виділяють чотири основні причини хропіння:

- викривлена ​​носова перегородка,

- аденоїди в носі,

- подовжений піднебінний язичок,

- збільшені мигдалини.

Часто хропіння переслідує огрядних людей. Ожиріння сприяє накопиченню жирової тканини в області задньої стінки глотки, а це додатково звужує дихальні шляхи.

Додатковими факторами, які можуть примусити вашу носоглотку проспівати всю ніч безперервно, служать алкоголь, куріння і наркотики. Нікотин дратує і запалює слизову гортані, викликаючи набряклість і звужуючи стінки глотки і трахеї. Алкоголь розслаблює всі м'язи тіла, в тому числі і дихальних шляхів. Ось чому людина, яка «прийняла на груди», хропе голосніше і довше тверезої.

Як впоратися з хропінням?

Якщо чуже хропіння докучає вам, то можна просто взяти в оберемок ковдру і подушку і переміститися в іншу кімнату. Але хропіння завдає шкоди не тільки оточуючим, але і самому хропону. Такі люди частіше за інших страждають від високого кров'яного тиску, ішемічної хвороби серця, серцевої аритмії і крововиливу в мозок. Хропіння в таких випадках виступає сигналом наявності неполадок в організмі.

Сучасна медицина пропонує кілька методів лікування хропіння (ронхопатії). Одним з останніх стало лікування електрикою. Дослідники з британського Guy's and St Thomas 'NHS Foundation Trust винайшли новий спосіб боротьби з хропінням, який полягає в застосуванні електричних розрядів невеликої потужності.

 

Вчені встановили, що якщо в процесі глибокого сну до розслаблених м'язів гортані підвести слабкий електричний струм, то він змусить напружитися відповідні м'язи, тим самим відкриваючи прямий доступ повітря, і хропіння зупиниться.

 

На основі цих принципів був сконструйований прилад. Два електрода за допомогою пристосувань приєднуються з двох сторін нижньої щелепи. Легкі розряди, що надходять, тримають м'язи в області шиї в напрузі, запобігаючи храпу. Правда, поки ще не ясно, коли такий прилад буде застосовуватися в медичній практиці, і наскільки він безпечний ...

Переглядів: 258 | Додав: хімікус | Теги: Чому виникає хропіння?
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |