Меню сайту
Пошук
Dr.WEB захисник
Головна » 2014 » Листопад » 18 » 14 підказок, як допомогти своєму тілу у важкі хвилини
23:05
14 підказок, як допомогти своєму тілу у важкі хвилини

Тіло людини - складний механізм, безперебійна робота якого залежить від багатьох факторів. Буває, що неполадки трапляються в самі відповідальні моменти, або просто приносять масу дискомфорту. Однак існують способи, які допоможуть впоратися з неприємностями.

1. Якщо не дає дихати закладений ніс

Натиснітьязиком на піднебіння і помасажуйте пальцем між бровами. Це викличе ворушіння сошника, який утворює задню частину носової перегородки. Такий трюк допоможе зняти закладеність носа в межах 20 секунд.

2. Якщо сильно дере горло

Помасажуйте мочку вуха. Таким чином активуються вушні рецептори і рефлекторно з'явиться спазм в горлі, що знизить першіння.

3. Якщо ви не можете розчути бурмотіння сусіда

Оберніться до нього правим вухом, так як воно краще вловлює невиразну вимову. А ось тиху мелодію допоможе розчути ліве вухо, так як воно більш чуйно до музичних переливів.

4. Якщо ви чоловік і вам дуже необхідний туалет

Викличте у себе думки про секс. Це відразу полегшить хвилини вимушеного терпіння, так як сечовипускання і секс - взаємовиключні поняття.

5. Якщо печія заважає заснути

Спробуйте спати на лівому боці. Спостереження показали, що таке положення тіла зменшує вкидання соляної кислоти з шлунку в стравохід. Це пов'язано з тим, що при положенні на правому боці кут між стравоходом і шлунком зменшується, тому потрапляння в стравохід кислоти стає скрутним.

6. Якщо ви відчуваєте страх перед уколом

Під час введення голки прокашляйтесь. Це зменшить біль за рахунок збільшення тиску в грудній клітці і спинномозкової рідини, що знизить чутливість больових рецепторів.

7. Якщо ви обпекли палець

Щоб зменшити ймовірність появи пухирів, прикладіть до потерпілого місця подушечку іншого пальця. Це, звичайно, не так ефективно дасть можливість впоратися з болем, як шматочок льоду, зате позбавить від тривалого лікування пухирів.

8. Якщо розболівся зуб

Допоможе полегшити біль розтирання кубика льоду по тильній стороні долоні в перетинці між великим і вказівним пальцями. Такі дії заблокують больові сигнали від хворого зуба до мозку.

9. Якщо у вас носова кровотеча

Покладіть шматочок вати на ясна за вуздечкою на верхній щелепі і сильно притисніть. Це підвищить тиск на передню частину носової перегородки і зменшить кровотечу.

10. Якщо після пробіжки заболіло в боці

Зробіть видих при перенесенні ваги тіла на ліву ногу. Таким чином ви зменшите тиск печінки на діафрагму, що знизить больові відчуття в боці. Багато людей роблять видих, наступаючи на праву ногу, чим тільки збільшують тиск на печінку.

11. Якщо напередодні ввечері ви перебрали зі спиртним і тепер відчуваєте запаморочення

Просто візьміться рукою за стійкий предмет і постійте так якийсь час. Справа в тому, що рідина, що знаходиться у внутрішньому вусі, тієї ж щільності, що і кров. Розбавляючи кров, алкоголь підвищує щільність рідини у внутрішньому вусі і піднімає куполу, регулюючу рівновагу. При цьому мозок перестає правильно сприймати положення тіла. І навіть той факт, що ви щільно стоїте на землі, не допоможе в даній ситуації. А ось тактильні відчуття від руки допомагають мозку позбавитися від неправильного враження.

12. Якщо затекла рука

Зробіть кілька обертальних рухів головою. Затікання руки часто викликано затисненням нервів шийними м'язами. Рухаючись, ви допоможете нервам звільнитися, і чутливість руки відновиться.

13. Якщо вам необхідно завчити складну інформацію

Кілька разів повторіть текст перед сном. Під час сну мозок упорядковує інформацію та переводить її в довгострокову пам'ять. Прокинувшись вранці, ви виявите, що прекрасно запам'ятали текст.

14. Якщо вам складно при пірнанні дістати дно басейну

Зробіть кілька коротких вдихів. Це дасть вам ще 10 секунд, так як мозок буде думати, що у вас є в запасі достатня кількість кисню, так ви зможете виконати задумане.

 

Переглядів: 387 | Додав: хімікус
Новини
10 секретів нашого організму
Тіло людини - складний і доскона...
Рекомендую
Форма входу


dental-servis.at.ua© 2024 |